startsidaTips av och för personer med ryggmärgsskada.
Simplified lift for infant car seat, (english text)

Babyskydd i bilens baksäte
Babyskydd i bilens baksäte

Föräldern föser över barnet till babyskyddet
Föräldern föser över barnet till babyskyddet

Förälder placerar babyskyddet rätt på sätet och sätter säkerhetsbältet på plats
Förälder placerar babyskyddet rätt på sätet och sätter säkerhetsbältet på plats

Föräldern drar ut bältet maximalt och dra det runt babyskyddet
Föräldern drar ut bältet maximalt och dra det runt babyskyddet

Bebisen är klar för avfärd
Bebisen är klar för avfärd

(Klicka för större bild)

Hem » Förenklad lyft till babyskydd

Förenklad lyft till babyskydd

Här har en förälder med dålig bålbalans hittat ett sätt att lyfta in sin bebis till ett vanligt babyskydd, som spänns fast direkt på baksätet

Beskrivning
Att placera bebis i babyskydd i bilen om man har dålig balans och inte orkar lyfta in och placera bebis och babyskydd i bas. Fungerar från nyfödd bebis tills babyskyddet är urväxt. Genom att låta babyskyddet sitta kvar fastspänt i bilen slipper föräldern det tunga och besvärliga lyftet av bebisen i och ur bilen.

Bild 1. Babyskyddet står på baksätet vänt utåt. Säkerhetsbältet är i fäst läge, men långt utdraget. Med barnet i knät placerar föräldern rullstolen så nära bilen som möjligt och drar ut babyskyddet så att det lutas mot rullstolen.

Bild 2. Föräldern föser över barnet till babyskyddet. Balansen hålls här genom att stabilisera vänsterarmen mot bilens dörrkarm. Föräldern spänner fast barnet i babyskyddet.

Bild 3. Förälder placerar babyskyddet rätt på sätet och sätter säkerhetsbältet på plats. Hon börjar med att placera midjedelen av bältet. Balansen hålls genom att hålla i babyskyddets skyddsbåge.

Bild 4. Föräldern drar ut bältet maximalt och dra det runt babyskyddet. Hon fäster bältet i hakar och spännen enligt babyskyddets instruktion och drar åt säkerhetsbältet så mycket det går.

Bild 5. Bebisen är klar för avfärd

Tipsarens kommentarer
Med mitt första barn åkte jag inte bil när jag var ensam, det var för tungt att lyfta in bebis med babyskydd i bilen. När jag fick mitt andra barn hade familjen flyttat till landet och jag tvingades att använda bilen för att inte bli helt isolerad. Då utvecklade jag denna tekniken som fungerar väldigt bra för mig trots dålig bålbalans och nedsatt handfunktion.

Inköpställe
Babybutik

Redaktörens kommentar
Tipset är från /mammapappalam.se/

Tipset är från 2015

Kategorier för detta tips
bistå andra/ta hand om barn » barnstolar, -sitsar, bära/lyfta barn, säkerhet, tips av personer med skadenivån Låg tetraplegi med delvis arm/handfunktion (C7- Th1, ASIA A,B).

Inga kommentar eller bloggar än

Dela på: