startsidaTips av och för personer med ryggmärgsskada.
Ceiling lift in bathroom, (english text)

Stor plastpåse hängande i taklyftens galge
Stor plastpåse hängande i taklyftens galge

(Klicka för större bild)

Hem » Taklyft i badrummet

Taklyft i badrummet

Används inte enbart som förflyttningshjälpmedel utan också som hjälpmedel för en hög tetraplegiker att kunna tvätta själv.

Beskrivning
Taklyft på travers från Beram.

Taklyft ihop med en IKEA tygpåse används även för att tvätta självständigt: Susanne hänger påsen, som används för smutstvättbehållare, på det långa handtaget i taklyftens galge. På det sättet hålls påsen öppen. Hon sänker ner den på duschstolen och har lätt att plocka in och ur tvätten, samt lätt att förflytta tvätten till tvättmaskinen.

Tipsarens kommentarer
Genom att använda en taklyft i badrummet behöver hon ingen duschstol på hjul, som är stor och otymplig i trånga utrymmen. Hon förflyttar från toalettstolen direkt till duschstolen.
Problem med en taklyft travers är att det är svårt att sätta upp duschväggar, -draperier. På designtorget har Susanne sett en lösning: plastlameller, som man kan skruva upp i taket och fäller ner. Hon har inte testat detta ännu.

Inköpställe
Påsen från IKEA, www.ikea.se (senast kontrollerad maj 2017)

Idé
Susanne Berg

Bekostad av
Landsting

Tipset är från 2005

Kategorier för detta tips
bostad » badrum, förflyttning » förflyttning med hjälp av personlyft, hushåll » klädvård, tips av personer med skadenivån Hög tetraplegi med delvis armfunktion (C5-6, ASIA A,B).

Inga kommentar eller bloggar än

Dela på: