Magnus ”Mange” Hansson
1965 – 2018

Magnus ”Mange” Hansson

Citat från Rehab Stations hemsida april 2018:

“Det är med stor sorg i hjärtat som vi idag måste meddela att vår mångårige medarbetare Magnus ”Mange” Hansson avlidit efter en kort tids sjukdom.

Mange började arbeta på Frösunda Center (Rehab Station) redan 1995. Han har under åren fungerat som förebild och inspiratör för hundratals personer som brutit rygg eller nacke och som fått sin rehabilitering hos oss. Men även för oss kollegor var han en stor inspiratör.

Med sin vänliga och lågmälda natur var han en klippa i vår verksamhet och oerhört omtyckt och älskad av kollegor, vänner och patienter.

Våra tankar går idag till Magnus familj.”

Vila i frid..

Vila i frid vår kära kollega och vän

 

 

Magnus inomhus

Magnus quad rugby

Magnus på båt

facebook

facebook

Magnus

facebook

facebook

facebook Rehab Station

Magnus

facebook Rehab Station

facebook Rehab Station

Facebook

 

Du är saknad Mange!
Din värme, ditt lugn och ditt outtröttliga tålamod som jag fick äran att uppleva. Allt det och hela din person fyllde ett stort tomrum hos mig, nu får jag vårda det du gett mig. Just nu känner jag en stor sorg över att jag aldrig mer kommer få träffa dig igen. Fast du skänker mig fortfarande kraft att orka framåt, ditt minne lever starkt! All kärlek till dig och din familj.

It was with great shock to hear of the passing of Magnus, he was a wonderful , thoughtful and kind man and of course Rehab instructor, who helped me in my stay at RSS, my thoughts, prayers and condolences are with his family and friends, especially his family at RSS. ”Ar dheis Dé go raibh a anam.”


 


Hej brorsan!
Du som alltid funnits vid min sida, som stöttat o peppat, vad det än gällt.
Du älskade att gå i skogen, speciellt under svamp säsongen, upplärd av farmor. Fanns inga svampställen du inte kände till i skogarna på landet. Fiske gillade du oxå, med motorbåten på Åland drog du gärna en repa o kastade lite med spöet. En hel del gäddor kom med hem.

Sporten var en stor del i ditt liv, fotboll o bandy. Förutom det så var det löpning som gällde, du var fulltränad inför Stockholm Marathon innan din skada. Det blev inget Marathon i löpning det blev ett i rullstol. Din envishet satte inte stopp för någonting.

Tack för att du alltid fanns, aldrig fördömde. Tack för att jag fått vara din syster. Tack för att jag fått ta del av din livsglädje. Ditt liv tog slut alldeles för fort. Älskar dig nu o för alltid! Du kommer alltid finnas i mitt hjärta❤

Vi ses i Nangijala!
Kram! Din syster


Bästa Magnus, Du kan beskrivas på många olika sätt, vi har valt att utgå från ditt namn för att finna ord:

M – Mångfaldig Maratonrullare – Matildas Mesta Mästare!
A – Aktiv, Anpassningsbar, Arbetsvillig, Alltid Avslappnad – Almas & Annas Allt!
G – Godhjärtad Glad Gudfar!
N – Naturlig Nollåtta – Näckrosvägen No-1!
U – Uppskattad Uggla-fan!
S – Stolt Supporterande ”Stockholms Stolthet”, Soldyrkare, Slalomsvängande ! Skicart-Specialist, Snabbt Svårt Sjuk – Så Sorgligt – Så Saknad – ! Sov Sött Snälla Svåger – Ses Senare!

Vila i frid Magnus – Vi ses i Nangijala <3 // Ann-Sofie, Jonas, Julia & Johanna


Tack Magnus för att du tog hand om vår älskade dotter med kärlek, värme och tålamod.                               Tack för alla fina, roliga, härliga stunder vi har haft under årens lopp.

Vi saknar dig oerhört men försöker tänka på den här dikten och hoppas att Anna och dina fina flickor Matilda och Alma också kan ta den till sig:

Do not shed tears when I have gone but smile instead because I have lived. Do not shut your eyes and pray to God that I’ll come back but open your eyes and see all that I have left behind. I know your heart will be empty because you cannot see me but still I want you to be full of the love we shared. You can turn your back on tomorrow and live only for yesterday or you can be happy for tomorrow because of what happened between us yesterday. You can remember me and grieve that I have gone or you can cherish my memory and let it live on. You can cry and lose yourself become distraught and turn your back on the world or you can do what I want – smile, wipe away the tears, learn to love again and go on.
David Harkings


Citat – Tal av Carin Bergfeldt på Magnus begravning 20180427

”Magnus har varit en av mina närmaste kollegor i 18 år. Han har lärt mig och många andra vilka möjligheter det finns att bli självständig trots en hög ryggmärgsskada. Mange har alltid varit en mycket omtänksam, tålmodig och kunnig person, som gärna delat med sig av sin erfarenhet. Jag har alltid trivts så bra i hans sällskap.

Genom alla år har vi haft vår tetragrupp tillsammans, med ett fint samarbete där Mange har visat olika tekniker och jag assisterat. Han den tystare och jag den pratigare. Vårt samarbete har under många år utvecklats, vi har litat på och vetat var vi har varandra. Vi har inte behövt prata utan utbytt blickar för att veta vad den andra tyckte. Det är få arbetskamrater som man får den relationen med.

Vi har spelat in många utbildningsfilmer tillsammans där Mange alltid tålmodigt ställt upp. För det mesta satte vi inspelningen vid första tagningen. För bara en månad sedan var vi tillsammans i Florida och Mange var i sitt esse. Vi hade den största tetragruppen någonsin tillsammans. Mange visade sina förflyttningar, delade med sig av sina bästa tips och alla var imponerade av honom. Ingen av oss kunde väl ana att vi skulle behöva ta farväl av Mange så snart efteråt.

Vi är många som är chockade och ledsna över att ha mist en omtänksam, inspirerade och fin vän, en sann förebild. För det tomrum som du lämnar efter dig är så otroligt svårt att fylla. Alla dessa personer som du betytt så mycket för och de som fortfarande inte vet att de skulle behöva dig i framtiden.”

Vila i frid Mange!

 


Manges minne