Avancerad antidekubitusmadrass med kompressor

För att minska vibrationer kan man hänga kompressorn på snören.

Avancerad antidekubitusmadrass
Avancerad antidekubitusmadrass

Beskrivning
Nimbusmadrassen består av madrassdelen och en kompressor. Ingen annan madrass behövs. Det finns en inbyggd sensor som automatiskt känner av vikten av användaren. Nimbus är uppbyggd av luftceller som ständigt växlar trycket. Man kan ställa in den på statist funktion som underlättar exempelvis påklädning och vändning i sängen.
Det är tänkt att kompressorn hänger på sängramen. För att minska ljudet och ta bort vibrationer hänger kompressorn här på snören.

Tipsarens kommentarer
Han tar madrassen även med sig, när han reser. Den är stor att få med sig, men det är det värt för att förebygga sår.

Tillverkare
Huntleigh Healthcare AB, www.arjohuntleigh.com (senast kontrollerad mars 2011).

Idé
Conny Örnsved (snören)

Bekostad av
Landsting

Redaktörens kommentar
Sårteamet från Rehab Sation Stockholm rekommenderar Duo 2 från Hill-Rom, www.liko.se (senast kontrollerad mars 2011)som behandlande antidekubitusmadrass. Madrassen ställer in sina olika zoner automatiskt efter varje användarens individuella behov och position i sängen. Pumpen låter inte. Madrassen kan sättas på hård, för att lättare kunna vända sig. En varningssignal påminner om man har glömt att sätta tillbaka den. Reglaget kan levereras med lång slang så att användaren kan sköta den själv.
En förebyggande/avlastande madrass som man även kan ta med på resor är Blue Air från Hill-Rom Liko, www.liko.se/se/Sverige (senast kontrollerad september 2013).

Tipset är från 2005

Kompressor hängande på snören som är fästade på sängramen
Kompressor hängande på snören som är fästade på sängramen

Tipsare: Conny

Conny bor ihop med sina döttrar i en villa. Han arbetar deltid. 1994 skadade han sig och fick en hög ryggmärgsskada (C4). Han har personlig assistans dygnet rund, därav 3,5 timmar dubbel bemanning.