Benstöd för el-rullstol

Lättmonterat benstöd, används för att kunna sova i el-rullstol

Användaren ligger i rullstolen med benstödet på
Användaren ligger i rullstolen med benstödet på

En metallram med tyg sätts fast på Permobilens anpassade fäste (se tillhörande tips “Stativ – användarens ‘tredje hand'”). Med hjälp av en person kan man sätta fast benstödet samtidigt som användaren sitter i rullstolen. Med en kudde under benen, en under huvudet, en vetekudde under nacken och en filt på sig kan användaren sova i rullstolen.

Tipsarens kommentarer
När användaren reser och vill sover över en natt exempelvis hos sin son fungerar den här lösningen mycket bra. Han sover gott och slipper göra någon förflyttning.
Den som ska hjälpa till och sätta fast benstödet placerar först användarens fötter/ben på ett bord, sätter fast benstödet och sen släpper de ner fötterna/benen på stödet.

Tillverkare
Vän till användaren, Gert Ove Nypström, Skellefteå

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

Redaktörens kommentar
OBS! var uppmärksam på trycksår.

Benstödet på rullstolen (närbild)
Benstödet på rullstolen (närbild)
Benstöd
Benstöd

Tillhörande tips

Stativ – användarens “tredje hand”
Stativ – användarens “tredje hand”
En teleskopisk utdragbar järnpinne/stativ som fungerar som fäste för många olika redskap. Med detta stativ kan en användare som inte har någon aktiv handfunktion hålla fast olika redskap..

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.