Säkerhetssnöre till rullstolen

Ett diskret snöre som hindrar en person som kör el-stol och har dålig balans från att ramla framåt

Säkerhetssnöre runt användarens bröst

Säkerhetssnöre runt användarens bröst

Istället för ett säkerhetsbälte används ett diskret snöre som löper över bröstet. Snöret löper bakom rullstolens ryggstöd och genom hål på varje sida av ryggstödsplattan. Snöret öppnas/stängs med en liten karbinhake.

Tipsarens kommentarer
När rullstolen stannar kan användaren ramla framåt och har då ingen möjlighet att komma upp igen. När han kör utomhus använder han det här säkerhetssnöret och det räcker för honom. Han vill inte ha några stora säkerhetsbälten. Det är viktigt att snöret är placerat högt upp.

Tillverkningsanvisningar
Borra hål på sidorna av ryggstödsplatta i brösthöjd. Trä ett snöre igenom. Gör en ögla på ena ändan av snöret och sätt fast en karbinhake på andra ändan.

Tillverkare
Användarens hemtjänstpersonal

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

Ryggstödsplatta med hål för snöret

Ryggstödsplatta med hål för snöret

Karbinhake

Karbinhake

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Förflyttning med hjälp av rullstol