Duschplats i husvagn

Specialgjord duschplats med taklyft och duschstol - lämplig för en person med omfattande funktionsnedsättningar

Duschplats i husvagn med taklyft och duschstol med mjuk rygg, armstöd i trä, polstrad sits med öppning på toalettstolen.

Duschplats i husvagn med taklyft och duschstol

Väggarna till husvagnens befintliga duschplats togs bort, en plastmatta svetsades på golvet och en duschdraperi syddes. Tillsammans med en taklift och en specialtillverkad duschstol (se tillhörande tips) blev det en väl fungerande duschplats.

Tipsarens kommentarer
Det tog lite tid att få in rutiner för att duschningen skulle fungera bra. Innan man börjar måste man veva upp husvagnen. Man behöver ha den rätta lutningen så att duschvattnet ska kunna rinna av. Man måste även se till att vattentanken är full.

Tillverkare
Helenas make

Idé
Helena och hennes make

Bekostad av
Användaren

Helenas make håller i duschhandtaget.

Duschhandtag

Tillhörande tips

Tillgänglig husvagn med taklyft
Tillgänglig husvagn med taklyft
Specialinredning möjliggör husvagnssemester för en funktionshindrad kvinna med familj (make och två barn) och sin personlig assistent.
Specialbyggd duschstol till anpassad husvagn
Specialbyggd duschstol till anpassad husvagn
Specialbyggd duschstol är platssparande och möjliggör duschning i husvagn för en person med omfattande funktionsnedsättningar.

Tipsare: Helena

Helena bor tillsammans med sin make och två tonårsbarn i en villa. Hon arbetar 75%. Sedan födsel har hon en sjukdom (spinal muskelatrofi) motsvarande en hög ryggmärgsskada. Hon har personlig assistans dygnet runt.

Senaste tips

Fler tips inom Camping/husvagn | Personlig vård på resor | Tvätta sig