Hygienstol

Dusch- och hygienstol med specialanpassade armstöd - lämplig för personer med omfattande funktionsnedsättningar

Dusch- och hygienstol med fyra små låsbara hjul och hög rygg av tyg. Armstöden är uppfällda och har skålformade polstrade underarm- och handstöd. På sitsen finns en Roho-dyna med hygienuttag.

Aquatec Laguna hygienstol med ROHO hygiendyna

Dusch- och hygienstol Aquatec Laguna med mjuk sits och hög tygrygg. Armstöden är specialanpassade med armstöd från Otto Bock. För närvarande används även en ROHO hygiendyna pga av sårproblematik.

Tipsarens kommentarer
Användaren är nöjd med stolen. Han är inte riktig kompis med ROHO-dynan. Den gör att han sitter ostadigare. Men användaren tar den för säkerhets skull. Han är nyligen opererad för trycksår.

Inköpsställe
Invacare, invacare.se/sv (duschstol), etacbutiken.se/ (roho-dynan) wolturnus.dk/se/ottobock/ (armstöd), senast kontrollerad mars 2020.

Bekostad av
Regionen

Redaktörens kommentar
Aquatec Laguna och den visade Rohodynan är inte tillgängliga i Sverige längre. Aquatec Ocean från Invacare och Roho clean protect från Etacbutiken är liknande produkter.

Närbild av skålad och polstrad arm- och handstöd.

Skålad och polstrad arm- och handstöd (Otto Bock)

Tillhörande tips

Anpassat badrum
Anpassat badrum
Rymligt badrum - anpassat till en person som använder rullstol och inte har någon arm/handfunktion.

Tipsare: Martin

Martin bor ihop med hustru i en villa. Han arbetar deltid. Han skadade sig 2000 och har en hög ryggmärgsskada (C4). Han har personlig asistans dygnet rund.

Senaste tips

Fler tips inom Förebygga/läka sår | Toalettbesök | Tvätta sig