Frukostvagn

Med hjälp av frukostvagnen kan användaren (som kör rullstol och har nedsatt handfunktion) bjuda sin fru på frukost i sängen

Frukostvagn med utdragsskiva och utdragen rund skiva

Frukostvagn med utdragsskiva och utdragen rund skiva

Frukostvagnen är en specialkonstruerad hurts på hjul med två hyllplan. Under de övre planet sitter en utdragsskiva och under den, på en utdragbar arm sitter en rund utsvängbar skiva som kan vara ett säng-/läsbord (man kan sätta på en platta som bokstöd) eller ett frukostbord. På nedre hyllplanet finns en trälåda som öppnas med två luckor, en nedåt och en uppåt. I lådan finns en brödrost och ett extra eluttag. I en annan låda som står på hurtsen (ej på bild) finns även plats för smör, ost, marmelad samt en liten kylklamp. På den övre luckans insida sitter osthyvel, smörkniv och en sked. Ovanpå hurtsen står kaffebryggaren som styrs med hjälp av tidur eller fjärrkontroll.
Användaren laddar vagnen på kvällen innan han lägger sig.

Tipsarens kommentarer
Det tog tid att klura ut den här lösningen. När han inte bjuder sin fru på frukost används frukostvagnen som TV-bord. I början startade kaffebryggaren med timer. Användaren ersatte den med fjärrstyrning för att kunna styra exakt när kaffet ska vara klar. Fjärrstyrningen har han vid sängen.

Tillverkare
Tord Larsson och Bo Gösta Sandberg

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

Frukostvagn med brödrost i låda

Frukostvagn med brödrost i låda

Handtag för att kunna flytta på frukostvagnen

Handtag för att kunna flytta på frukostvagnen

Frukostvagn

Frukostvagn

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Bereda måltider