Specialanpassad påklädningskrok

Ett hjälpmedel för många användningsområden, för personer som använder rullstol

Påklädningskrok bestående av metalkrok på en lång trädstav.

Påklädningskrok

Rundstav i trä försett med en krok. Detta hjälpmedel använder brukaren till mycket. Han har en påklädningskrok i lägenheten och en liggandes i bilen. Använder den bland annat till att få upp saker han tappat på golvet, tända lampor, putta upp skåpdörrar i köket och ta ner föremål från höga köksskåp. I bilen använder han den bland annat den till att slå på ljuset och öppna handskfacket. Är det något han inte får tag på med kroken av det han exempelvis tappat på golvet så använder han påklädningskroken till att få in det tappade föremålet i en plastpåse och sen lyfter han upp påsen till rullstolen.

Brukaren har anpassat påklädningskroken genom att borra ett hål i änden och satt i ett snöre. Detta för att lättare hålla och hantera den, brukaren sätter snöret runt handleden och får på så vis ett bättre stöd/grepp om kroken.

Tillverkningsanvisningar
Då en av påklädningskrokarna gått sönder köpte brukaren en 3 meter lång rundstav, sågade till den och gjorde ett nytt fäste till kroken.

Inköpsställe
Bl.a. keepon.se eller reumashop.se (senast kontrollerad maj 2020)

Bekostad av
Regionen

Metallkrok på påklädningskrok (närbild)

Metallkrok på påklädningskrok

Snöre fastsatt i ett hål på påklädningskroken (närbild)

Snöre fastsatt i ett hål på påklädningskroken

Påklädningskrok liggande i bilen

Påklädningskrok liggande i bilen

Tipsare: Bruno

Bruno bor i lägenhet och arbetar heltid. Han skadade sig 1974 och har en tetraplegi, C5-C6. Opererades 1977 för att få armsträckare och tumgrepp. Han har personlig assistans 7 timmar dagligen plus nattpatrull.

Senaste tips

Fler tips inom Öppna och stänga | Plocka upp/hämta ner | Sätta på/stänga av