Specialsydd förflyttningsmatta

Diskret praktisk förflyttningsmatta som sitter fast vid förflyttingar - lämplig för personer som använder rullstol

Förflyttningsmatta fastsatt på rullstolens hjul

Förflyttningsmatta fastsatt på rullstolens hjul

Förflyttningsmattan är sydd av ett syntetiskt gummimaterial neopren (som används för våtdräkter). Den är utformad så att den passar exakt på hjulet och bromsspaken. Mattan hålls fast med kardborreknäppning. För att sätta fast den lägger man den först in på insidan av hjulet (se bild nedan). Ett stort stycke mjuk kardborre hamnar på insidan av hjulet, sedan passar man in den lila struten över bromshandtaget och fäster hela mattan med kardborre som är lätt att träffa in mot det mjuka delen av kardborre knäppningen.

Tipsarens kommentarer
Förflyttningsmattan sitter fast under förflyttningen, den är liten och lätt att ta med sig. Den förhindrar skavsår och är särskilt användbar vid förflyttningar när användaren bara har kalsonger på sig. Förflyttningsmattor som finns i handel är större. De är svårt att få på plats och de sitter dessutom inte alltid kvar under en förflyttning.

Tillverkare
Användarens sambo och mor

Idé
Användare

Bekostad av
Användaren

Användaren lägger halva bredden av föflyttningsmattan på insidan av hjul. Kardborreknäppning som kommer att hålla ihop förflyttningsmattan syns mellan ekrar.

Användaren sätter fast förflyttningsmattan på hjulet

Förflyttningsmatta fastsatt på hjulet och bromsspaken

Förflyttningsmatta fastsatt på hjulet och bromsspaken

Tipsare: Mikael

Mikael bor med sin sambo i en lägenhet. Han arbetar deltid. Han skadade sig 2008 och har en tetraplegi (C5-6). Han har ca 30 timmar personlig assistans i veckan.

Senaste tips

Fler tips inom Överflyttning