Specialsydd kjol

Specialsydd kjol för Susanne som använder rullstol.

Specialsydd kjol med hög bakdel

Specialsydd kjol med hög bakdel

Kjolen är sydd efter ett individuellt anpassat mönster. Kjolen är högre på baksidan och passar när man sitter. Blixtlåset öppnas och stängs genom en tygslinga i passande färger. Halva kjollängden på framsidan är veckad. På baksidan finns insydda veck med elastiskt tyg.

Tipsarens kommentarer
Kjolen sitter bra. De elastiska insatserna på baksidan gör att kjolen inte blir för tajt. Bara halva längden av kjolen är veckad. På det sättet sitter kjolen bra men ge ändå intryck av att vara veckad.

Tillverkningsanvisningar
Se fashionfreaks.se för att lära dig, hur du kan göra egna mönster (senast kontrollerad juli 2020).
Tips för personer med dålig handfunktion: använd ett uppläggningsband, som man kan stryka på för att häfta, behöver ej nålas. (Idé: Meagan, Fashion Freaks)

Tillverkare
Fashion Freaks, fashionfreaks.se (senast kontrollerad juli 2020)

Idé
Susanne Berg; design Meagan Whellans

Bekostad av
Användaren själv

Redaktörens kommentar
textilochtips.wordpress.com finns det mönster till lättsydda och lättpåtagna kläder för rörelsehindrade, senast kontrollerad juli 2020.

Användaren öppnar blixtlås med en tygslinga

Användaren öppnar blixtlås med en tygslinga

Tipsare: Susanne

Susanne bor i lägenhet och studerar och arbetar som frilans (heltid). Hon skadade sig 1982 och har en hög ryggmärgskada (C5). Genom handkirurgi fick hon ett pinchgrepp i vä hand. Hon har personlig assistans genom LASS. Efter tipsinsamlingen har hon flyttat till en ny lägenhet.

Senaste tips

Fler tips inom Klä sig