Kamera på stativ

En kamera på stativ som går att använda även för en person som inte har någon aktiv handfunktion

Användaren tar en bild med munpinnen

Användaren tar en bild med munpinnen

På kamerans ordinarie handtag (öglan) är en träpinne fastsatt. Träpinnen används som munpinne för utlösaren (bild ovan). Kameran sitter på en ställning med en metallbygel (bild nedan). Det ordinarie stativfästet används. Kameran kan sättas på användarens rörliga ’tredje hand’ (se tipset ”stativ-användarens ’tredje hand'”) och sätts fast där med en skruv. Kamera förvaras i ett fäste på byrån i vardagsrummet (bild längst ner).

Tipsarens kommentarer
Genom att kameran är försedd med en metallbygel och förvaras på ett lättillgängligt fäste kan användaren ta tag i den själv och sätter den på sin ”tredje hand”. ”Tredje handen” är kopplad till det reglerbara benstödet på el-rullstolen och kan med hjälp av motorerna till benstödet flyttas fram och tillbaka. På så vis flyttas kameran fram och tillbaks till önskad placering.

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

Redaktörens kommentar
Se även rollingfstop.blogspot.com (senast kontrollerad juli 2020)

Kamera på rullstolens stativ

Kamera på rullstolens stativ

Metallbygel på hållaren och munpinne på kameran (närbild)

Metallbygel på hållaren och munpinne på kameran

Kamera på fästet på byrån (förvaring)

Kamera på fästet på byrån (förvaring)

Tillhörande tips

Stativ – användarens ”tredje hand”
Stativ – användarens ”tredje hand”
En teleskopisk utdragbar järnpinne/stativ som fungerar som fäste för många olika redskap. Med detta stativ kan en användare som inte har någon aktiv handfunktion hålla fast olika redskap..

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Foto/film