Lök- och grönsaksskärare

Ett hjälpmedel som snabbt och enkelt skär lök och andra grönsaker - lämplig för personer som inte har någon aktiv handfunktion

Lök- och grönsaksskärare

Lök- och grönsaksskärare

Lökskäraren består av två rörliga delar. Knivbladen ligger i överdelen, är väl skyddad och består av ett galler av tunna blad (6 mm höga). På nedre delen finns ett löstagbart raster i plast som underlättar vid rengöring. Det finns även att köpa en liten modell för att hacka vitlök.

Modellbeteckning: Lökhackare Alligator

Teknik: lägg den skalade löken på plats, tryck till med knuten näve på den övre delen av hackaren. Lökhackaren är säker och minimerar risken att skära sig.

Tipsarens kommentarer
Lökskäraren används till lök, äpplen, potatis mm. Den är lätt att använda, saften stänker inte och den är lätt att göra rent. Man kan inte heller göra sig illa. Den är nämligen konstruerad så att om du skulle råka lägga handen mellan de två rörliga delarna, kommer den bara i kontakt med plasten.

Används sedan
2006

Inköpsställe
Hushållsaffär eller varsam.se (senast kontrollerad juli 2020)

Bekostad av
Användaren själv.

Nedre del med löstagbart raster

Nedre del med löstagbart raster

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Bereda måltider