Sommarkök på hjul

Ett genomtänkt sommarkök som används för transport, matlagning, grillning, rökning samt som matbord både inomhus och utomhus


Användaren visar sommarköket och dess funktioner (film)

Sommarköket är en specialbyggd serveringsvagn med tre hyllplan på hjul. På vagnen finns plats för en ”Muurikka värmare”, en stor svart järnpanna med gasolflaska, en elektrisk grill och roterande grillspets, en fritös och en röklåda. Själva ’Muurikkan’ förvaras i en hållare under nedersta hyllan. En fritös förvaras i en hållare under mellanhyllplanet. Det finns även en inbyggd lyft till fritösen. På mellanhyllan finns en hållare för pappersrulle monterad. Grillbestick finns på mellanhyllan. På en lång- och en kortsida av vagnen kan man fälla upp två extra klaffbord som kan användas för att transportera matvaror och som matbord.

Tipsarens kommentarer
Alla delar är genomtänkta. Man kör grillvagnen till kylskåpet och laddar den med det man vill ha med sig ut. Sedan kör man ut vagnen på altanen för att grilla, röka, steka eller fritera maten och äta den.

Tillverkare
En kamrat till användaren, Tord Larsson, som är snickare

Inköpsställe
Muurikkan: muurikka.se (senast kontrollerad juli 2020)

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

"Muurikka värmare"

”Muurikka värmare”

Grill med roterande grillspett

Grill med roterande grillspett

Sommarkök på sitt förvaringsplats i köket

Sommarkök på sitt förvaringsplats i köket

Tillhörande tips

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Bereda måltider | Trädgård