Taklyft i badrummet

Används inte enbart som förflyttningshjälpmedel utan också som hjälpmedel för en hög tetraplegiker att kunna tvätta själv.

Stor plastpåse hängande i taklyftens galge

Stor plastpåse hängande i taklyftens galge

Taklyft på travers från Beram.

Taklyft ihop med en IKEA tygpåse används även för att tvätta självständigt: Susanne hänger påsen, som används för smutstvättbehållare, på det långa handtaget i taklyftens galge. På det sättet hålls påsen öppen. Hon sänker ner den på duschstolen och har lätt att plocka in och ur tvätten, samt lätt att förflytta tvätten till tvättmaskinen.

Tipsarens kommentarer
Genom att använda en taklyft i badrummet behöver hon ingen duschstol på hjul, som är stor och otymplig i trånga utrymmen. Hon förflyttar från toalettstolen direkt till duschstolen.
Problem med en taklyft travers är att det är svårt att sätta upp duschväggar, -draperier. På designtorget har Susanne sett en lösning: plastlameller, som man kan skruva upp i taket och fäller ner. Hon har inte testat detta ännu.

Idé
Susanne Berg

Bekostad av
Regionen

Tipsare: Susanne

Susanne bor i lägenhet och studerar och arbetar som frilans (heltid). Hon skadade sig 1982 och har en hög ryggmärgskada (C5). Genom handkirurgi fick hon ett pinchgrepp i vä hand. Hon har personlig assistans genom LASS. Efter tipsinsamlingen har hon flyttat till en ny lägenhet.

Senaste tips

Fler tips inom Badrum | Förflyttning med hjälp av personlyft | Klädvård