Värmefläkt

Värmefläkt lämplig för personer som har svårt att reglera kroppstemperaturen.

Värmefläkt på arbetsbord

Värmefläkt på arbetsbord

Värmefläkt för inomhusbruk. Värmefläkten ställs eller vrids till ett läge så att den blåser värme på nacken. Användaren har en värmefläkt vid sitt skrivbord och en vid sängen.

Tipsarens kommentarer
Med värmefläkten får man hjälp med att få upp värmen i kroppen och den gör att man slappnar av. Även om det är fötterna som är kalla så ställer brukaren värmefläkten så att den blåser värme på nacken där han har känsel. Ett alternativ är ”vetekudde” eller värmedyna men dessa tycker brukaren kan vara svårt att få att ligga kvar på kroppen eller nacken. Man slipper också momentet att värma vetekudden i mikron eller trassla med en el-kontakt. Värmefläkt finns också med kalluft vilket kan vara bra för att kyla ner kroppen varma sommardagar. Tipsaren har en värmefläkt ståendes vid datorn och en vid sängen. Det finns många olika märken och fabrikat.

Inköpsställe
Varuhus

Bekostad av
Användaren själv

Värmefläkt i sovrummet

Värmefläkt i sovrummet

Tipsare: Gert

Gert bor i lägenhet mitt inne i stan. Han arbetar halvtid och har utöver det ett antal politiska förtroendeuppdrag i kommunen. Skadade sig 1973 och har en tetraplegi, C5-C6. Har inte någon personlig assistent utan använder sig av hemtjänst sammanlagt ca 2 tim/dag.

Senaste tips

Fler tips inom Hålla sig varm eller kall