Bänkdiskmaskin i anpassat kök

En bänkdiskmaskin får plats under en låg arbetsyta.

Bänkdiskmaskin med korgen utdragen är placerad under arbetsytan

Bänkdiskmaskin med korgen utdragen

Bänkdiskmaskinen är placerad bredvid diskhon i samma höjd som övrig arbetsyta. Avställningsyta för disk är ovanför diskmaskinen.

Tipsarens kommentarer
En bänkdiskmaskin får plats under en låg arbetsyta. Placeringen av diskmaskinen är viktigt. Efter hon har sköljt av redskapen kan hon sätta in dem direkt från avställningsytan, som är ovanför diskmaskinen. När man fäller ner luckan till bänkdiskmaskinen och drar ut korgen har man i stort sett bara 30 till 40 centimeter att lyfta disken från bänken ner i maskinen. Det blir ingen risk att spilla ner i köket. Dessutom minskar risken att man har sönder disken om man tappar den, eftersom fallet blir kortare och de landar mjukare. Det är dessa två saker som gör det mer användbart att ha maskinen under bänken – annars kan man lika gärna ha en vanligt golvdiskmaskin.

Inköpsställe
Affärer för vitvaror

Bekostad av
Användaren själv

Tillhörande tips

Individuellt anpassat kök
Individuellt anpassat kök
Användaren valde fasta låga arbetsytor. Ju närmare knäna arbetsytan är, ju bättre kan hon arbeta själv i köket..

Tipsare: Susanne

Susanne bor i lägenhet och studerar och arbetar som frilans (heltid). Hon skadade sig 1982 och har en hög ryggmärgskada (C5). Genom handkirurgi fick hon ett pinchgrepp i vä hand. Hon har personlig assistans genom LASS. Efter tipsinsamlingen har hon flyttat till en ny lägenhet.

Senaste tips

Fler tips inom Diskning | Kök | Vitvaror