Elastisk lång bärsjal för småbarnsföräldrar

Ett vanlig elastisk bärsjal fungerar bra för en person som sitter i rullstol
Användaren med dottern i bärsjalen. Foto från mammapappalam.se
Användaren med dottern i bärsjalen. Foto från mammapappalam.se

En fem meter lång trikåsjal knyts runt föräldern. Bebisen placeras innanför sjalen och trycks fast mot förälderns bröstkorg. På det sättet har användaren armarna fria och kan förflytta sig tillsammans med barnet. Bärsjalen fungerar från det barnet är nyfött och tills det inte längre får plats i knäet vänd mot föräldern. Bärsjalen går att justera i längd och när barnet blir lite större kan man ”slacka” sjalen så att barnets vikt vilar i förälderns knä.

Modellbeteckning: Elastisk bärsjal Looma Sino

För instruktioner hur man knyter en elastisk bärsjal, se youtube.com/watch?v=yzT96VLi7dU&feature=youtu.be, senast kontrollerad december 2020.

Tipsarens kommentarer
Bärsjalen är mitt extra par armar. Jag knyter på mig sjalen på morgonen och sedan får den sitta kvar under dagen. Med hjälp av sjalen kan jag förflytta mig utan att vara rädd för att tappa barnet. Eftersom barnet trycks mot min kropp blir det inte tungt trots att jag har nedsatt bålfunktion. När vi ska gå ut får lillan ligga i sjalen under min jacka med en mössa på huvudet som enda ytterplagg. Mer behövs inte för att hålla henne varm ens under vintern. Man brukar säga att en elastisk bärsjal endast fungerar när bebisen är liten och att man sedan ska byta till en fast bärsjal, men jag har använt den tills dottern var 1,5 år och inte fick plats vänd mot mig i famnen längre.

Inköpsställe
Köptes begagnat från Blocket, men finns i välsorterade bebisbutiker och i butiker online

Bekostad av
Användaren själv

Redaktörens kommentar
Tipset är från mammapappalam.se (senast kontrollerad december 2020)

Tipsare: Nora

Nora bor tillsammans med med maken och barn i en villa. Hon är småbarnsmamma och arbetar 75%. Hon skadade sig 1991 och har en inkomplett paraplegi. Ingen assistans.

Senaste tips

Fler tips inom Bära/lyfta barn | Förflyttning med småbarn | Säkerhet