Förenklad lyft till babyskydd

Här har en förälder med dålig bålbalans hittat ett sätt att lyfta in sin bebis till ett vanligt babyskydd, som spänns fast direkt på baksätet

Babyskydd i bilens baksäte

Bild 1: Babyskydd i bilens baksäte

Att placera bebis i babyskydd i bilen om man har dålig balans och inte orkar lyfta in och placera bebis och babyskydd i bas. Fungerar från nyfödd bebis tills babyskyddet är urväxt. Genom att låta babyskyddet sitta kvar fastspänt i bilen slipper föräldern det tunga och besvärliga lyftet av bebisen i och ur bilen.

Bild 1. Babyskyddet står på baksätet vänt utåt. Säkerhetsbältet är i fäst läge, men långt utdraget. Med barnet i knät placerar föräldern rullstolen så nära bilen som möjligt och drar ut babyskyddet så att det lutas mot rullstolen.

Bild 2. Föräldern föser över barnet till babyskyddet. Balansen hålls här genom att stabilisera vänsterarmen mot bilens dörrkarm. Föräldern spänner fast barnet i babyskyddet.

Bild 3. Förälder placerar babyskyddet rätt på sätet och sätter säkerhetsbältet på plats. Hon börjar med att placera midjedelen av bältet. Balansen hålls genom att hålla i babyskyddets skyddsbåge.

Bild 4. Föräldern drar ut bältet maximalt och dra det runt babyskyddet. Hon fäster bältet i hakar och spännen enligt babyskyddets instruktion och drar åt säkerhetsbältet så mycket det går.

Bild 5. Bebisen är klar för avfärd

Tipsarens kommentarer
Med mitt första barn åkte jag inte bil när jag var ensam, det var för tungt att lyfta in bebis med babyskydd i bilen. När jag fick mitt andra barn hade familjen flyttat till landet och jag tvingades att använda bilen för att inte bli helt isolerad. Då utvecklade jag denna tekniken som fungerar väldigt bra för mig trots dålig bålbalans och nedsatt handfunktion.

Inköpsställe
Babybutik

Redaktörens kommentar
Tipset är från mammapappalam.se (senast kontrollerad januari 2022)

Föräldern föser över barnet till babyskyddet

Bild 2: Föräldern föser över barnet till babyskyddet

Förälder placerar babyskyddet rätt på sätet och sätter säkerhetsbältet på plats

Bild 3: Förälder placerar babyskyddet rätt på sätet och sätter säkerhetsbältet på plats

Föräldern drar ut bältet maximalt och dra det runt babyskyddet

Bild 4: Föräldern drar ut bältet maximalt och dra det runt babyskyddet

Bebisen är klar för avfärd

Bild 5: Bebisen är klar för avfärd

Fler tips inom Bära/lyfta barn | Barnstolar, -sitsar | Bistå andra/ta hand om barn | Säkerhet