Målning (olja och skiss)

Att hålla i en skisspenna eller pensel med hjälp av rullstolshandske - ett bra sätt för personer utan fingerfunktion
Användaren skissar
Användaren skissar

Användaren håller i skisspennan/penseln med hjälp av rullstolshandske. Hon lossar rullstolshandskens kardborreknäppning, sätter i pennan mellan handsken och tumvecket och sätter fast handsken igen. För att hålla balansen hakar hon i sig med andra handen bakom ryggstödet.

Hon lägger pappret/duken på bordet. Hon får hjälp med att lägga fram färgerna. Hon blandar de på ett papper eller en tallrik.

Tipsarens kommentarer
Efter hon skadade sig var användaren bitter för att hon inte kunde måla längre, någonting som hon hade alltid gjort innan skadan. Eftersom hon är perfektionist tog det lång tid innan hon vågade prova igen. Nu är hon nöjd med den nya tekniken.

Idé
Användaren

Användaren med skisspenna (närbild)
Användaren med skisspenna (närbild)
Användaren målar med olja
Användaren målar med olja

Tillhörande tips

Rullstolshandskar
Rullstolshandskar
Individuellt tillverkade handskar som används vid rullstolskörning och som fastsättning av exempelvis en penna eller en gaffel .
Suddgummi
Suddgummi
Att hålla i ett suddgummi med hjälp av rullstolshandske - ett bra sätt för personer utan fingerfunktion.

Tipsare: Yasmin

Yasmin bor i en lägenhet. Hon arbetar deltid. 1999 skadade hon sig och har en C-5 skada. Hon har fått opererat armsträckare i båda armarna, knipfunktion i vänster tumme samt pronation i båda underarmarna. Tipsen innan 2008 har hon inte gjort någon handkirurgi. Hon har 24 timmar personlig assistans, varav 7 timmar jour.

Senaste tips

Fler tips inom Konst