Mugg och mugghållare på elrullstol

Lämplig mugg för personer som har nedsatt känsel och nedsatt arm/handfunktion, muggen sitter alltid tillgänglig i ett fäste på el-rullstolen

Plastmugg på hållare på el-rullstolen

Plastmugg på hållare på el-rullstolen

Muggen är från Tupperware. Den är värmeisolerad och har ett stort handtag. Muggen är lämplig för mikrovågsugn. Muggen förvaras i en specialdesignad hållare som sitter på rullstolens reglage. Hållaren består av en vikbar ring som sitter i ett fäste. Ringen går att vrida ut från sitt fäste och låser sig i ett horisontellt läge, då går det att sätta i muggen i hållaren. När muggen inte ska stå i hållaren drar man ut ringen och då fälls den in så den ligger parallellt med manöverdosan på rullstolen.

Tipsarens kommentarer
Hållaren gör det lätt för användaren att ta muggen och muggen går att ta med överallt. Detta hjälpmedel fungerar mycket bra för användaren, den är oumbärlig.

Muggen har han haft i många år, den har hållit mycket bra.

Tillverkningsanvisningar
En ring av svetstråd och en led gjord av metall.

Tillverkare
Gert Ove Nyström

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

Användaren tar upp muggen ur hållaren med tummen i muggens handtag

Användaren tar upp muggen ur hållaren

Användaren drar ut mugghållaren

Användaren drar ut mugghållaren

Mugghållare infälld

Mugghållare infälld

Tillhörande tips

Mikrovågsugn
Mikrovågsugn
Personer utan aktiv handfunktion kan själva koka kaffe och värma maten i mikrovågsugn..

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Dricka