Anpassad telefon och dess förvaring

En röststyrd bärbar telefon som fungerar och alltid är tillgänglig för en person som använder el-rullstol och har nedsatt handfunktion


Anpassad telefon och dess förvaring (film)

Den röststyrda och bärbara telefonen (Siemens) är anpassad på följande sätt:
– nyckelring
– antihalk på undersidan
– antihalkbitar på de viktigaste knapparna

Telefonen förvaras i en specialgjort påse av tyg som sitter lättillgänglig på el-rullstolen.

Tipsarens kommentarer
Med hjälp av nyckelringen kan användaren ta upp telefonen. Antihalk på telefonens undersida möjliggör att han kan lägga den på sina lår för att trycka på knapparna utan att den ramlar ner.

Att ha en röststyrd telefon underlättar mycket tycker användaren, han trycker på en knapp och styr med sin röst vem det är han ska ringa upp.

Tillverkningsanvisningar
Några av de viktigaste knapparna på telefonen är förstorade med hjälp av antihalkmaterial. Användaren stansar först ut runda bitar av antihalk genom att använda en vanlig hålslagare. Sen fäster han ett antal utstansade antihalkbitar på varandra och limmar ihop dessa.

Tillverkare
Användaren själv

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

Anpassad telefon

Anpassad telefon

Anpassad telefon (undersidan)

Anpassad telefon (undersidan)

Anpassade knappar på telefon (närbild)

Anpassade knappar på telefon (närbild)

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Använda telefon