Specialanpassat sängbord

Ett allt-i-allo sängbord som rymmer många funktioner som hjälper en person med en hög skada att hålla kontakten med och ha kontroll över omvärlden även då han befinner sig i sängen

Sängbord med fastsättning på sängen

Sängbord med fastsättning på sängen

Sängbordet är gjort av en rund träskiva som sitter på en arm som har ett fäste i sängramen. El-sladdarna går längs armen. Bordet är svängbart. Det är försett med ett gummiband så att användaren kan dra bordet till sig.

Bordet är ett allt-i-allo bord, som rymmer en högtalartelefon som går att belysa med en ficklampa (vid strömavbrott), en röststyrd mobiltelefon, porttelefon, radio, läslampa, kombinerad läs- och fikabord, medicindosa, fjärrstyrning till radio och tv samt kaffebryggare.

Tipsarens kommentarer
I sängen känner användaren sig mest funktionshindrad och som mest beroende av andra.
Sängbordet finns alltid på plats och hjälper honom hålla kontakten med och delvis styra sin omvärld.

Tillverkare
Hjälpmedelsteknikern Erling Mikaelsson

Idé
Användaren

Bekostad av
Användaren själv

Sängbord

Sängbord

Fastsättning på sängramen (närbild)

Fastsättning på sängramen

Tillhörande tips

Telefon vid sängbord
Telefon vid sängbord
Hållare till högtalartelefon i sängen gör att telefonen alltid tillgänglig, för personer som har nedsatt arm/handfunktion..
Läsa och fika i sängen
Läsa och fika i sängen
Kombinerad läs- och fikabord integrerat i ett specialanpassat sängbord, lämplig för personer med nedsatt eller ingen arm/handfunktion .
Porttelefon på sängbord
Porttelefon på sängbord
Porttelefonen är alltid tillgänglig när användaren befinner sig i sängen - lämplig för personer som inte kan förflytta sig från sängen självständigt.
Lyssna till radio och styra sängen
Lyssna till radio och styra sängen
En möjlighet att lyssna på radio i sängen utan att störa sin partner, lämplig för personer som har nedsatt hand/armfunktion..

Tipsare: Ragge

Ragge bor ihop med hustru i en villa. Han sysselsätter sig med att utveckla idéer som underlättar vardagen för honom och andra, inget betalt arbete. Han skadade sig 1973 och har en hög tetraplegi. Han har delvis armfunktion i båda armar men använder i stort sätt enbart höger armen som han kan styra bättre. Med vänster armen håller han i sig för att hålla balansen. Han har hemtjänst 27 timmar i veckan. Avliden 2016.

Senaste tips

Fler tips inom Använda telefon | Användning av larm | Äta | Läsa | TV och ljud